top of page

שלבי הליך הגישור

יותר ויותר זוגות שנפרדים, מעדיפים לפנות להליך גישור במקום לבית המשפט. זה צעד מבורך וראוי, שיש בו יתרונות גם לבני הזוג עצמם וגם לילדיהם. לפני שפונים להליך הגישור, כדאי לדעת למה לצפות ואיך ההליך עתיד להתנהל. כל מגשר פועל בדרך המתאימה לו, אני אציג עבורכם את הליך הגישור כפי שאני מנהלת אותו.


פגישת היכרות ראשונה

מטרת הפגישה הראשונה בינינו היא קודם כל היכרות שלכם איתי, כמגשרת. במהלך הפגישה נדבר על הציפיות והרצונות שלכם, ועל תהליך הגישור שאני מציעה. נדבר על מהות התהליך ומטרתו, ונבדוק את ההתאמה בינינו להמשך הגישור. נברר גם ששניכם נמצאים ב"אותו עמוד" מבחינת הנכונות להתגרש, שכן פעמים רבות קיים פער בין בני הזוג מבחינת הרצון בפרידה. במקרה של פערים, נבדוק מהו המהלך הנכון ביותר עבורכם: אם מדובר בייעוץ זוגי לטובת סגירת הפערים וסיום הקשר, או במקרים אחרים, כדי לראות האם עוד ניתן לשקם את היחסים.

משום שמדובר בתקופה מאוד רגישה ומשמעותית עבורכם, חשוב שתכנסו להליך הגישור רק כשאתם מרגישים איתי בנוח, ולאחר שאתם מרגישים שתוכלו לתת בי אמון, מבחינה אישית ומבחינה מקצועית. אם החלטתם שאני המגשרת הנכונה עבורכם, נחתום על הסכם כניסה להליך הגישור, שמסביר את עקרונות הגישור ואת המחוייבות של שלושתנו בתוך התהליך.

הכנה לגישור

בפגישת ההכנה תגדירו את המטרות והיעדים שלכם לחיים שאחרי הגירושין, כבני זוג לשעבר היוצאים לדרכים נפרדות, וכהורים במשותף השואפים להמשיך ולגדל ביחד את ילדיהם בדרך הטובה והבריאה ביותר. בשלב הזה נכיר את הסוגיות העיקריות שההסכם שלכם צריך להתייחס אליהן:

  • הסכמות כלליות בנוגע לילדים (כגון זרם חינוכי, קבלת החלטות הוריות ומקום מגורים),

  • הסכמות בנוגע לזמני השהות של כל אחד מכם עם הילדים,

  • הסכמות בנוגע לאחריות הכלכלית ההורית (האם ישולמו מזונות ואם כן באילו סכומים),

  • והסכמות בנוגע לחלוקת הרכוש שצברתם בחייכם המשותפים.

לאחר מכן אפנה אתכם ל"שיעורי בית" לצורך המשך התהליך: אם טרם נפגשתם עם עורכי דין, אני אבקש מכל אחד מכם לקיים שעת ייעוץ עם עורך דין מטעמו לצורך הבנת המסגרת הכללית וקבלת "גבולות גזרה" להליך. בנוסף ולצורך כך, אבקש מכם לאסוף נתונים נוספים, בהתאם לצורך, כגון ריכוז של ההוצאות המשפחתיות שלכם, פירוט כל הרכוש שצברתם ביחד ועוד.

זיהוי הצרכים והבנת המחלוקות

לאחר ששניכם קיבלתם ייעוץ משפטי ראשוני, וכאשר התמונה הכלכלית והרכושית ברורה לנו, נוכל להתחיל לגבש את הצרכים והרצונות שלכם, ולהבין מהן נקודות המחלוקת ביניכם.

בשלב הזה ייתכן שאקיים פגישות נפרדות עם כל אחד מכם, ובמידת הצורך עם נשוחח עם גורמים נוספים שרלוונטיים לתהליך, כגון עורכי הדין עמם אתם מתייעצים ומומחים מתחומים שונים.

קיום משא ומתן והצעות לפתרון

ייתכן מאוד שחלק מהמחלוקות ייפתרו ביניכם במהלך הדרך, וזאת מבחינתי הדרך הרצויה והטובה ביותר. כל פתרון שתגיעו אליו בעצמכם תמיד יהיה יותר טוב מפתרון שמגיע מצד שלישי. עם זאת, במקרה שנותרו מחלוקות שלא פתרתם בעצמכם, זה המקום שלי להעלות הצעות שיכולות להיות מקובלות עליכם, לאור הצרכים והרצונות שלכם, ובהתחשב במצב המשפטי הרלוונטי לסוגיה. חשוב להבין שכל הצעה שאני מעלה פתוחה למשא ומתן, אני לא מקבלת החלטות עבורכם בשום שלב ולא כופה עליכם שום הסדר.

השלב הזה הוא החשוב ביותר בתהליך, אבל הוא המורכב ביותר ודורש מכם מאמץ רב. הרבה פעמים זה השלב שהמתח והקונפליקט בשיאם, ודווקא אז הצדדים צריכים לעשות מאמץ לשים את הרגשות הקשים בצד, לקבל החלטות מושכלות ורציונליות, לראות גם את הצרכים של הצד השני, ולהכיר במגבלות המציאות, שלפעמים לא תואמת את הרצונות שלהם.

בשלב הזה חשוב לתת מקום לכל אחד מבני הזוג לבטא את עצמו ואת הקשיים שלו, ויחד עם זה לשמור על התהליך כדי לקדם את המטרות שהגדרנו בהתחלה ולהגיע בסופו של דבר לפתרונות ולהסכמות שתוכלו לחיות איתם בשלום.

שימו לב:

ההליך מתואר באופן ליניארי. עם זאת, פעמים רבות זאת לא המציאות וזה בסדר גמור. זיהוי הצרכים וקיום משא ומתן הוא תהליך מתמשך ו"ספירלי" באופיו. צרכים חדשים עשויים לעלות ולהתגלות במהלך הגישור, או שהסכמות ופתרונות שהתחילו להתגבש מתגלים כלא מתאימים לאחר מחשבה מחודשת. זה יכול להיות מתסכל ומתיש לפעמים, אבל חשוב שתדעו שזה תהליך טבעי. גם אם נדמה שחוזרים לנקודת ההתחלה, ברוב המקרים זה לא המצב.

הכנת הסכם הגירושין ואישור

אם במהלך הגישור הצלחתם להגיע להסכמות, נעלה אותן על הכתב בהסכם אותו תביאו לאישור בפני בית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. ברוב המקרים אין צורך בנוכחות המגשרת בדיון באישור ההסכם, והצדדים מתייצבים בעצמם. עם זאת, במקרה שמדובר בהסכם מורכב עם הסכמות שאינן טריוויאליות, ייתכן שאבוא אתכם לדיון, כדי שאוכל לענות שאלות אפשריות שבית המשפט יעלה, ולוודא שההסכם שאתם מעוניינים בו יאושר.

גישור לאחר גירושין

משום שההורות המשותפת נמשכת שנים לאחר הגירושין, מטבע הדברים ייתכן ויתעוררו מחלוקות גם לאחר שחתמתם על הסכם הגירושין, וייתכן שיתעוררו סיטואציות שלא היו צפויות במועד החתימה. גם במקרה הזה, אין סיבה למהר ולפנות לערכאות, ובהחלט ניתן לפתור את המחלוקות החדשות בהליך הגישור ולהגיע להסכמות חדשות שיתאימו לנסיבות החיים החדשות של שניכם.

 מדריכים נוספים

המומחיות שלי

  • Whatsapp
bottom of page