top of page

האם ללכת לייעוץ זוגי לפני גירושין?

אחת השאלות שזוגות מתלבטים לגביה בתהליך גירושין היא השאלה האם ללכת לייעוץ זוגי לפני גירושין. התשובה שלי היא בכל מקרה כן ואני אסביר מה היתרונות שאני רואה בייעוץ זוגי בשלב הזה, אבל קודם כל חשוב לשים לב לנקודה הבאה – והיא איך לבחור ייעוץ זוגי.


איך לבחור ייעוץ זוגי?

במקרה שאחד מכם מעוניין בפרידה והשני/ה לא, חשוב מאוד שהייעוץ הזוגי יהיה נטול אג'נדה מבחינת תוצאה. כלומר הוא לא צריך לכוון אתכם לפרידה או להישאר ביחד, אלא לעזור לכם להבין בעצמכם מה הדבר הנכון עבורכם עכשיו ואיך להגיע לשם.

אם יש אפשרות להמשיך בנישואין ובמהלך הייעוץ תגלו שזה הרצון שלכם, או לפחות יש לכם נכונות לכך, תהליך הייעוץ יתמקד בשאלה מה צריך לקרות ואיך כדי שהנישואין ישתקמו. אבל אם תבינו בייעוץ שאין אפשרות לשקם את הקשר, בין אם מרצון הדדי או רצון של אחד מבני הזוג, תהליך הייעוץ צריך להתמקד בביצוע הפרידה בצורה הבריאה והטובה ביותר.


צריך לזכור שבפעמים בהן הרצון להתגרש הוא לא הדדי, הצד שמעוניין בגירושין כבר "התבשל" הרבה זמן. גירושין, בטח כשיש ילדים, היא לא החלטה קלה. לכן, כשכבר מגיע הרגע שרוצים להתגרש ונכנסים לשלב ההתנעה, זה מגיע לרוב אחרי תקופה מאוד ארוכה ותחושה שכבר אי אפשר להמשיך עם המצב, אפילו לא לרגע בנוסף. בגלל זה, ייעץ זוגי שמגיע עם אג'נדת שיקום היחסים עלול להרתיע את הצד שרוצה להתגרש, מתוך המחשבה שהכוונה היא להשאיר אותו בקשר בניגוד לרצונו, ושליועץ או ליועצת יש עמדה כנגדו. לכן חשוב מאוד ללכת לייעוץ שלא מתוך חתירה לתוצאה מסוימת עבור הזוגיות, במיוחד משום שלייעוץ הזוגי יש יתרונות גדולים גם עבור זוגות שכן מחליטים להתגרש, וחבל לפספס אותם, כמו שתראו בהמשך.



קבלת תמיכה רגשית ומקצועית בתקופה קשה

היתרון הראשון, קבלת תמיכה של גורם מטפל בפרידה, שעוזר להתמודד עם התחושות הקשות, הפחדים, ההאשמות וכל הקושי שנלווה הרבה פעמים לתהליך גירושין. תהליך גירושין מעורר באופן טבעי חרדה ורגשות קשים, הצד שלא מעוניין בגירושין יכול להרגיש פגוע, נבגד, חרד והלום. גם עבור הצד שרוצה את הגירושין, תחושות כמו אשמה ובלבול יכולות להופיע. הרגשות הקשים האלה זקוקים לעיבוד מקצועי ותומך. התמודדות מיטיבה ונכונה איתם תעזור להם לחלוף בסופו של דבר ותמזער את נזקי הפרידה, גם עבור ההורים וגם  עבור הילדים.

 

קלוז'ר לשותפות הזוגיות ותחילת יצירת השותפות ההורית

היתרון השני, יצירת קלוז'ר בריא לזוגיות ותחילת בניית השותפות ההורית. במיוחד כשאחד הצדדים לא רוצה את הגירושין. יש פער גדול בין הבשלות של בני הזוג – צד אחד כבר בשל מאוד, לקח לעצמו את הזמן להגיע למסקנות שלו. בניגוד אליו, הצד השני עדיין לא שם, אבל הוא צריך להתחיל כבר להיכנס לתהליך של פרידה. הייעוץ הזוגי יכול לעזור בגישור על הפערים האלה, לסייע לצד שלא רוצה להתגרש להתרגל ולהשלים עם רעיון הפרידה, לעבד את תחושות האבל, ללוות אותו ולתמוך בו. זה מאפשר לצד שמעוניין להתגרש את האפשרות להתחיל בתהליך הפרידה ללא שהות משמעותית נוספת, ותוך צמצום נזקים. הייעוץ הזוגי בתקופה הזאת יכול לסייע במעבר משותפות זוגית לשותפות הורית באופן חלק יותר.


נוכחות של גורם ממתן ומרגיע כשיש קונפליקטים

יתרון שלישי, תמיכה מתמשכת בתקופת עריכת ההסכם, ולאחר הגירושין. נוכחות של גורם מטפל יכולה להרגיע, להיות גורם ממתן. להחזיר אתכם לחדר הטיפולים לדבר ביחד על המחלוקות, מתוך גישה טיפולית. ליווי של גורם מקצועי תומך ומרגיע יכול למנוע פעולות תוקפניות מתוך רגשות כעס ונקם, כמו הגשת תביעות ותלונות שווא, שימוש בילדים כנגד הצד השני, פעולות כלכליות חד צדדיות ועוד. כל אלה עלולים לחבל באופן נואש ביצירת השותפות ההורית, ולפגוע גם בהורים וגם בילדים.


תדעו שעשיתם הכל

יתרון רביעי, תדעו שעשיתם כל מה שאפשר. שזה לא היה עניין נקודתי, לא הרמתם ידיים, לא ויתרתם. תוכלו להסתכל לעצמכם ולילדים שלכם בעיניים ולדעת שבאמת עשיתם את כל המאמצים אבל הדרך הזוגית שלכם נגמרה, והדרך של כהורים במשותף מתחילה.

 

 מדריכים נוספים

המומחיות שלי

bottom of page