top of page

פרק ב'

כל מה שזוגות בפרק ב' צריכים לדעת

פרק ב.jpg

בדרך להצלחה בפרק ב'

זוגיות בפרק ב' יכולה להיות מקור לאושר גדול. עבור אנשים שחוו את הקשיים הכרוכים בגירושין, פרק ב' מוצלח יכול להיות הזדמנות לתיקון וליצירת מערכת היחסים שבאמת מתאימה לבני הזוג. 

עם זאת, בפרק ב' בני הזוג נתקלים בסוגיות מורכבות, שלא היו מוכרות להם בפרק א'. ילדים מנישואין קודמים, פערים בצרכים וברצונות, מחויבויות כלכליות משמעותיות ופערים רכושיים, כל אלה דורשים מבני הזוג מחשבה יצירתית, תקשורת וגמישות. 

 

לא לחינם מערכות יחסים רבות בפרק ב' עולות גם הן על שרטון, למרות האהבה הגדולה. עם זאת, לו סוגיות אלה היו מטופלות באופן מקצועי ורגיש, ניתן היה למנוע מחלוקות רבות, ולמצוא פתרונות שמתאימים לבני הזוג ולחיי המשפחה שהם מבקשים לנהל.

לכן, כאשר אתם בפרק ב', חשוב שתכירו את הנושאים שעומדים בפניכם. כך תוכלו לגבש ביחד את חייכם המשותפים, באופן שיענה על הצרכים והרצונות של שלכם ושל בני המשפחה שלכם.

 

"למצוא אהבה זה ביד המקרה, אך לשמור עליה זה מעשה אמנות"

(ג'ון דאן)

פרק ב' – אתגרים ופתרונות

זוגות בפרק ב' מגיעים לקשר כשהם בשלים יותר וחכמים יותר, אבל מהר מאוד מגלים שבפרק ב', האתגרים עשויים להיות שונים מאוד מהאתגרים של פרק א'. שאלות כמו התנהלות עם הילדים במשפחה, סוגיות כלכליות ורכושיות, מגורים משותפים ונושאים נוספים עומדים בפני בני הזוג והזוגיות החדשה.

 

ככל שנדע להתמודד עם האתגרים בצורה טובה יותר, כך גדלים הסיכויים שנצליח לשמור על הזוגיות החדשה שלנו. בעמוד הזה תמצאו מדריכים שונים בנושא זוגיות בפרק ב', שיעזרו לכם לעשות סדר, להבין מה האתגרים העומדים בפניכם ואיך להתמודד איתם, כדי שתוכלו להגשים את החיים שאתם רוצים לעצמכם. 

אני אביא כאן כמה מהסוגיות המשמעותיות של פרק ב' שנוגעות לשאלה של שיתוף מול נפרדות ובחירת מיסוד הקשר. סוגיות נוספות תוכלו למצוא למטה בעמוד השאלות ותשובות.

האם לאחד מגורים?

סוגיה אחת נוגעת לבחירה האם לחיות תחת קורת גג אחת או בנפרד. כשיש ילדים מנישואין קודמים, לא תמיד בני הזוג רוצים לאלץ את הילדים הקיימים לתוך הזוגיות החדשה שלהם. יחד עם זאת, לפעמים חלק מהחלום של בני הזוג הוא על הקמת בית חדש, שיהווה תיקון לזוגיות שהתפרקה, ומגורים משותפים מרגישים להם חלק הכרחי ומהותי מהשקפת עולמם הזוגית והמשפחתית. אם לאחד מבני הזוג אין עדיין ילדים, תהיה יותר נכונות למגורים משותפים.

כלכלת הבית המשותף

כאשר מתגוררים ביחד, הרבה פעמים עולה השאלה איך תתנהל כלכלת הבית המשותף. האם בני הזוג מאחדים חשבונות באופן מלא, האם הם מעדיפים לפתוח חשבון אחד להוצאות הבית, וכמובן - כמה כל אחד תורם. כאן יכולים להיכנס משתנים רבים, למשל כמה כל אחד מרוויח, כמה ילדים יש לכל אחד ומה ההוצאות עליהם. חשוב לדעת שאין נוסחה אחת שמתאימה לכולם. הבחירה באופן הכלכלה, כמו כל דבר, היא למעשה שיקוף של הערכים והאמונות שלנו. יש כאלה שמבחינתם השיתוף הוא מלא ללא התחשבנות, ויש כאלה שהתפיסה שלהם להוגנות והגינות היא דווקא בחינה מדוקדקת יותר של ההוצאות שכל אחד מוציא, והתאמת ההתנהלות לכך. הכי חשוב הוא שתמצאו את הדרך שמתאימה לכם ורק לכם.

שיתוף ברכוש כן או לא?

שאלה נוספת שעולה היא השאלה הרכושית, כלומר איך להתייחס לרכוש שבני הזוג צוברים החל מתחילת החיים המשותפים. את המורכבות הגדולה ביותר של המקרים האלה אנחנו מוצאים אצל בני זוג שלאחד מהם יש ילדים, לרוב הגבר, בעוד בת הזוג מגיעה רווקה ללא ילדים, ולרוב גם צעירה יותר, פחות מפותחת מבחינה מקצועית והשתכרותית. בעוד שלבן הזוג עם הילדים יש צורך לוודא שהרכוש הקיים יגיע אליהם (גם מתוך צורך אמתי ולעתים מתוך חוויות הגירושין הקשות), בת זוג מגיעה עם תפיסה יותר "ורודה" של המציאות, ורצון לשיתוף משמעותי בחיי הזוגיות. גם כאן דרך המלך נמצאת בהכרת הצרכים והרצונות של כל אחד מכם, ללא שיפוטיות, ועם רצון והבנה שצריך לייצר מציאות חיים שתהיה הוגנת והגונה כלפי שניכם. 

לרוב, עריכת הסכם ממון עבור זוגות אלה, שמגיעים מראש ממצב לא סימטרי, תדרוש הליך יותר גישורי ומורכב, שיעזור לבני הזוג לבנות את הערכים המשותפים שלהם, להכיר בצרכים הנפרדים ולתת מקום לכל אלה בהסכם. היתרון הוא שהתמודדות נכונה עם הפערים האלה תסייע לבני הזוג גם בהמשך הדרך, כאשר הם יידרשו להתמודד עם אתגרים אחרים הייחודיים למשפחות בפרק ב'. 

ככל שנדע להתמודד עם האתגרים בצורה טובה יותר, כך גדלים הסיכויים שנצליח לשמור על הזוגיות החדשה שלנו. בעמוד הזה תמצאו מדריכים שונים בנושא זוגיות בפרק ב', שיעזרו לכם לעשות סדר, להבין מה האתגרים העומדים בפניכם ואיך להתמודד איתם, כדי שתוכלו להגשים את החיים שאתם רוצים לעצמכם. 

  מדריכים | פרק ב'

שאלות ותשובות

המומחיות שלי

bottom of page